Grayl Geopress Purifier

Grayl Geopress Purifier

Det finns vattenfilter som fungerar bra, sedan finns det filter som gör att du får träningsvärk i kindmusklerna efter att du har försökt suga i dig två deciliter vatten.

Grayl tar filtrering till en helt ny nivå och ersätter trasiga kindmuskler med kroppsvikt och ett snabbt och enkelt sätt att säkerställa drickbart vatten.

Filterenheten är uppdelad i två delar; dels själva kärlet som du fyller med mer eller mindre otjänligt vatten, dels filterenheten. Delen som filtrerar vattnet skruvar du enkelt av flaskan när du ska fylla på med vatten.

När du har fyllt flaskan (som rymmer drygt 70 cl), öppnar du upp pipen för vattenflöde och pressar ned filterenheten med din kroppstyngd. Förloppet tar ungefär åtta till tio sekunder, sedan kan du hälla upp ett glas eller en tillbringare med rent, bakteriefritt och välsmakande vatten.

Förutom att filtrera bort alla tänkbara skadligheter som kan finnas i vattnet, innehåller det även ett kolfilter som gör att du slipper skölja ned tungmetaller, klorin och annat som du inte vill ha i magen. Kolfiltret gör även att vattnet smakar bättre.

Vi provade Geopress Purifier alldeles nyligen och drack vatten som inte såg speciellt trevligt ut; på ytan låg det en hinna av pollen och överlag så såg det brunt och inte speciellt inbjudande ut. Men efter en pressning i Grayl-flaskan var det gott att dricka.

Grayl Geopress Purifier avlägsnar:

  • 99,99% virus
  • 99,9999% bakterier
  • 99,99% protozoer
  • mikroplaster
  • kemikalier
  • tungmetaller

Om du inte använder ditt Grayl-filter, håller det i tio år. Ett använt filter räcker i tre år (250 liter). Självklart finns det utbytesfilter att köpa.

Grayl Geopress Purifier finns i färgerna Camo/Black samt orange och går att köpa hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *