BioLite CampStove 2

BioLite CampStove 2

Med sina nästan 950 gram i vikt, har BioLite Campstove 2 en del att leva upp till för att den erfarne vandraren ska överväga att stoppa den i ryggsäcken. Därför har vi under flera omgångar haft med oss enheten ut i skogen för att testa och lära känna den!

För dig som inte känner till produkten sedan tidigare kan CampStove 2 liknas vid en kombination av en ”Hobo Stove” och en powerbank. Den är alltså skapad för att använda små grenar, kottar och annat bränsle som redan finns i naturen. Och när du börjar elda, påbörjas laddningen av batteriet på 2600mAh.

En annan fiffig sak är att enheten har en inbyggd fläkt som skapar en liten tornado i förbränningskammaren. Detta tillskott av luft och syre gör att bränslet bränns upp rökfritt och grundligt.

Under de utfärder som vi har haft med oss CampStove har vi kokat vatten, stekt korv och värmt konservmat på den. Det finns två saker som gör enheten lite utmanande att använda.

  1. Den är toppmatad, varför du behöver lyfta bort din kittel eller stekpanna för att fylla på bränsle
  2. Du behöver utse en eldvakt som matar på med bränsle med jämna mellanrum

Dessa två saker gör att enheten lämpar sig bäst för tillagning av enklare måltider och den slår såklart inte värmen och känslan av en bra lägereld. Men med detta sagt, är den en perfekt kompanjon för det mindre sällskapet när det kommer till tillagning av mat eller att koka vatten.

Batteriet är riktigt bra och vi märkte att det tar ungefär två timmar att ladda upp det till fullo från det att batteriindikatorn står på låg nivå. Men rekommendationen är såklart att du laddar upp det innan du beger dig ut i vildmarken. På så sätt bär du även med dig en fulladdad powerbank som du kan ladda mobilen, din GPS eller kameran med. Ett bra komplement till solcellsladdare under molniga och regniga dagar!

CampStove 2 kan du köpa hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *