Bok: Prepper’s long term survival guide

Bok: Prepper’s long term survival guide

Jim Cobb har pysslat med prepping ett bra tag; mer än 30 år. På den tiden hette det sunt förnuft och världen tedde sig lite annorlunda än i dagsläget.

Redan i början möts läsaren av en intressant genomgång av scenarion som har inträffat, sker i dagsläget och som eventuellt kan hända nu eller i framtiden. Gemensamt för samtliga är att de kan bli, eller har varit, omvälvande för mänskligheten. Alla möjliga händelser har en väldigt stor inverkan på det dagliga livet.

Efter att ha förklarat dessa scenarion och även belyst sårbarheten i våra samhällen, går Cobb vidare med att förklara hur vi ska klara oss på lång sikt. Det spelar ingen roll om Swedbanks skandalhärva resulterar i en ekonomisk kris eller om en solstorm träffar jorden med full kraft. När det går åt fanders med vårt vardagliga samhälle, är det den som har förberett sig, som överlever (längst)!

Efter denna lilla introduktion, följer elva kapitel med praktiska och finurliga tips på hur du kan klara dig bra under krisen eller om samhället kollapsar totalt. Cobb går även han efter en prioriteringslista som ser ut enligt nedan:

  1. Vatten: överallt finns vatten, men det finns inget att dricka
  2. Mat: hur du undviker en svältdiet
  3. Medicin: det finns en doktor i oss alla
  4. Hygien: att hålla sig ren i en smutsig värld
  5. Bibehåll värmen men var “cool”
  6. Säkerhet: du kan aldrig försvara dig tillräckligt mycket
  7. Verktyg: den som överlever med flest verktyg vinner
  8. Överlev tristessen
  9. Byteshandel
  10. Att bygga en by/ett samhälle

Listan ovan representerar de olika kapitlen, där de första fem enligt mig är väldigt intressanta och passar bra även för oss i Sverige.

Prepper’s Long-Term Survival Guide är en bra inspirationskälla till både erfarna, men också nykläckta preppers som söker någon slags visdomskälla.

Boken finns även översatt till svenska och heter då: Prepparens guide : överlev på lång sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *