Silky Bigboy 2000 Curved

Silky Bigboy 2000 Curved

Minns du filmen Crocodile Dundee? När huvudpersonen Michael Dundee blir utsatt för ett rånförsök och tittar på rånarens stillet för att utbrista: ”That’s not a knife”, drar fram sin Bowie-kniv och säger ”That’s a knife!”

Lite samma känsla upplever jag när jag öppnar upp Silkys Bigboy 2000. Den har en bladlängd på 36 cm och mäter i utfällt läge i princip det dubbla – över 70 cm. That’s a saw!

Bigboy är en rejäl såg, och för en del kanske den är i största laget. Men om du har plats för den i din packning, är du förberedd på riktigt rejäla utmaningar vare sig det gäller att kapa vildved eller att flytta nedfallna träd som är i vägen.

Konceptet för sågen är samma som för en vanlig handsåg; alltså en enkel klinga som fälls upp ur handtaget. Den har mängder av tänder som tack vare placeringen, vinklingen och tätheten (6,5 tänder per centimeter), gör processen kort med de flesta virkestyper.

Eftersom sågbladet är ganska långt men ändå relativt tunt, kan det vara bra att tänka på att applicera det största nedåtgående trycket på sågen när du drar klingan mot dig. Om du trycker för hårt i rörelsen från kroppen, riskerar du att böja till klingan. Visserligen händer inget negativt med sågen då vi provar, men du tappar momentum när du kapar och kan fastna i virket.

Vi provade att kapa ved för att pressa Silkys såg till max och lyckades med bedriften att komma igenom 12 centimeter dött trä på under 20 sekunder. Det slår definitivt upplevelsen att arbeta sig igenom samma tjocklek med en vanlig trädgårdssåg!

Silky Bigboy 2000 Curved är perfekt för dig som har planer på att kapa en större mängd träd för att till exempel bygga ett permanent vindskydd. Eller varför inte som en trogen kompanjon i bagaget på bilen om du färdas på mindre skogsvägar.

Denna best till såg kan du köpa hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *