Nordic Pocket Saw

Nordic Pocket Saw

En såg kanske inte är det första du tänker på att stoppa i din EDC eller din ryggsäck som du har med dig ut när du vandrar i skog och mark. Ofta tar de upp en yta som du kanske vill använda till annat, eller så skaver det i ryggen för att handsågen flyttat runt i ryggan när du gått några kilometer.

Men en såg behöver inte vara avlång, skrymmande och bökig. Det finns alternativ som får plats i bakfickan på dina byxor eller enkelt slinker ned i EDC-väskan.

Nordic Pocket Saw är en fantastiskt kompakt motorsåg. Om du tar bort ”motor” ur ekvationen. Produkten är helt enkelt en motorsågsliknande sågkedja med bekväma handtag som gör att du snabbt och enkelt kan fälla en rejäl fura utan att bli utmattad på kuppen.

Sågkedjan levereras i en robust förvaringsficka som är lite mindre än ett CD-fodral. Och när du avlägsnar sågen från sin förvaring, har du 65 cm vass och hungrig kedja som enkelt fäller ganska stora träd men som ändå inte väger mer än cirka 130 gram.

Vi var tvungna att prova hur snabbt vi kunde kapa en drygt decimeter tjock trästock och lyckades enkelt hamna under 30 sekunder. Det går ju såklart att bättra på tiden med lite träning eller om ni är två som drar i varsin ände av sågen.

Om det skulle behövas en ännu längre kedja, finns även en extra lång variant som lämpar sig utmärkt för pararbete. Den mäter hela 95 cm och lär få sågspånen att flyga när ni arbetar tillsammans.

Nordic Pocket Saw finns att köpa hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *