Få fart på elden med Procamptek

Få fart på elden med Procamptek

Att skapa värme genom eld kan vara extremt viktigt i en nödsituation men är också viktigt när barnen börjar knorra om att de är hungriga och vill ha korv under vandringen.

Procampteks hjälpmedel för att starta eld får dig att framstå som ett riktigt proffs, även om du precis börjat använda tändstål!

Wax wood stick

Procamptek – Wax wood stick är en konstgjord tjärvedspinne, fast utan den kladdiga kådan. Här har man alltså återskapat fördelarna det naturliga tändmedlet och lagt till några. Wax wood kladdar inte, kommer i en rejäl storlek och räcker riktigt länge. Stycket är enkelt att skära späntstickor från vilket sätter fart på de flesta brasor!

Fat rope stick

Procamptek – Fat rope stick är gjort av bomullsmaterial, impregnerat med en lättantändlig vaxlösning vilket både skyddar veken från fukt och enkelt får fart på brasan. När man skurit av en bit av veken särar sig fibrerna lätt och skapar en stor eldyta som lätt fattar eld även i blåsiga förhållanden.

Fire Plugs

Fire Plugs är fiberpluggar, impregnerade med en lättantändligt vaxlösning som samtidigt skyddar pluggarna från väte. Även i blött tillstånd fattar dessa eld snabbt och enkelt. En enda plugg kan brinna i upp till 4 minuter vilket ger en total brinntid på 3,5 timmar per påse.

Firestrip roll

Sätter fart på brasan i vått och torrt. Varje rulle innehåller ungefär 10 meter av detta lättantändliga material.

Procampteks sortiment hittar du hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *