Preppertips: 9V batteri

Preppertips: 9V batteri

Även om vi har enheter runt omkring oss hela tiden som kräver ett batteri som energikälla, är det ganska få av dem som behöver ett 9V batteri. Men ändå är det inte svårt att hitta dessa rektangulära energipaket; de sitter nästan garanterat i din brandvarnare och du bör därför ha ett par extra liggande i förrådet.

Men vad är det som är så speciellt med dessa små paket, förutom att det är kul att slicka på polerna och få en stöt?

För det första, är de en riktigt bra eldstartare, om du har lite stålull liggande. Det enda du behöver göra är att dutta batteriet i stålullen så får du direkt en glöd som du sedan kan överföra till tändbart material och sedan till näver och pinnar.

För att få till gnistor, kan du även ta ett gem och snabbt se till att röra bägge polerna.

Men möjligheterna tar inte slut där. Eftersom batteriet inte används till speciellt många saker i hemmet, är det möjligt att dessa batterier är de sista du har kvar i en långvarig kris. Därför kan det vara bra att veta vad som finns inne i ditt 9V batteri.

Om du tar en tång och försiktigt tar bort det yttre höljet och sedan lika försiktigt arbeta dig inåt, lager för lager, kommer du inom kort att hitta själva kärnan; sex stycken småbatterier.

Det som är så bra med dessa energipack, är att de var för sig levererar en spänning om cirka 1,3 till 1,5 volt – med andra ord samma spänning som vanliga AAA-batterier!

Tyvärr är de aningen mindre till storleken, men med folie eller annat ledande material, kan du stoppa in batterierna i en enhet som tar emot AAA-batterier och sedan mosa ned det ledande materialet mellan polerna och enhetens kontakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *