Preppertips: Sopsäck

Preppertips: Sopsäck

Ett tiopack av robusta, stora sopsäckar med en kapacitet mellan 110 till 125 liter, kostar inte många tior. Tack vare sin storlek och yta, kan den enkelt konverteras till en hel del användbara saker i en kris eller när du råkar ut för något oförutsett. Här följer några tips på vad du kan använda ditt lager av sopsäckar till:

  • Poncho – allt som behövs för att konvertera denna tjockhudade plastpåse, är några hål för armarna och ett för huvudet. Grattis till en billig och effektiv regnrock!
  • Regnskydd till ryggsäcken – tack vare sin storlek, passar sopsäcken alldeles utmärkt för att täcka din Bug Out Bag om det skulle börja spöregna. Allt som behövs är att skära några hål för ryggsäckens axelremmar, trä dem igenom sopsäcken och sedan njuta av torrt innehåll i ryggan
  • Vindskydd eller provisorisk bivack – en eller ett par uppskurna sopsäckar kan agera tak över huvudet eller isolera dig från vind. Om du har varit duktig nog att skapa en bivack av granris, går det att använda säcken till tätning och isolering.
    Tips: Tänk på att du kan tejpa ihop flera sopsäckar med vävtejp så får du en större duk
  • Flythjälp – om du behöver ta dig över ett vattendrag och har utrustning med dig som inte bör bli blöt eller om du känner att du behöver något att klamra fast dig vid när du korsar vattnet. Stoppa in utrustningen i säcken och se till att du fyller den med så mycket luft som möjligt. Knyt ihop säcken ordentligt och simma

Tänk på att dela upp säckarna styckvis och vika dem ordentligt. På så sätt får du plats med en stor sopsäck även i din EDC!

Har du fler idéer på vad det går att använda sopsäckar till? Dela gärna med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *