Spel: Stranded Deep

Spel: Stranded Deep

Vad skulle du göra om du blev strandsatt på en öde ö, helt själv? Försöka överleva och på något sätt försöka komma hem igen såklart. Detta är precis vad Stranded Deep handlar om.

Spelet börjar med att din karaktär sitter bekvämt bakåtlutad i något som verkar vara ett privat jetplan. Plötsligt träffas planet av något och kraschar i havet. När du som spelare får ta kontrollen över huvudpersonen, är det direkt en kamp för livet då du måste ta dig ur det sjunkande planet och äntra en nödflotte.

Som tur är, finns det en liten ö precis i närheten och efter en stunds paddlande står du med fötterna på fast mark igen. Men nu gäller det att överleva!

Titeln utspelar sig i ett förstapersonsperspektiv och är ganska tungt fokuserat på att hitta resurser för att bygga nödvändiga ting. För att få tillgång till färskvatten, måste du bygga en vattensamlare och för att kunna tillaga mat behöver du såklart en lägereld.

Samtidigt som du letar efter material och förnödenheter, måste du hela tiden hålla koll på din vätskenivå, hunger, trötthet och hälsa. Det tar ett bra tag innan rutinerna har kommit på plats och du har en fungerande, livsuppehållande bas att bo i.

Med flotten kan du ta dig till nya småöar för att leta ytterligare resurser, något som är spännande och riskfullt. I vattnet finns det gott om hajar som är hungriga och gärna välter din farkost för att se om något mumsigt trillar i plurret. Och på öarna kan det finnas aggressiva grisar, ormar och annat hotfullt. Det gäller därför att vara förberedd och inte ge sig ut på havet hur som helst.

För den riktigt modiga spelaren, finns möjligheten att hitta sällsynta och väldigt användbara föremål i de skeppsvrak som ligger under vattenytan. Ofta belönas man med ovärderliga resurser såsom kompasser, ficklampor eller till och med motordelar som går att använda för att bygga en större båt med.

På det stora hela, är detta ett fantastiskt underhållande spel som kommer att stjäla många timmar från dig om du gillar genren.

Spelet finns till följande plattformar och kostar cirka 200 kronor:

  • Xbox One
  • PlayStation 4
  • MacOS
  • Microsoft Windows
  • Linux

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *