Test: Pacsafe Protective & Reusable ViralOff Face Mask

Test: Pacsafe Protective & Reusable ViralOff Face Mask

I vår serie av användartester gällande munskydd eller ansiktsmasker, har turen kommit till en unik produkt från tillverkaren Pacsafe. Deras ViralOff-mask ska nämligen eliminera elaka virus från ytan bara efter ett fåtal timmar.

Vi har självklart provat hur det känns att använda detta skydd vid ett flertal gånger för att säkerställa att det känns bra att bära samt hur det känns att använda.

Skyddet finns i tre storlekar; för barn, människor med medelstora ansikten samt individer med lite grövre drag. När jag tar på mig masken av storlek L, känner jag att den inte riktigt sluter tätt överallt och därför växlar jag ned till medelstorlek.

Det går inte att justera banden som ska sitta bakom öronen, men däremot är hela masken gjord av ett elastiskt material som gör att passformen ändå är rätt sjysst, oavsett om du har en lite för litem mask framför munnen.

Jag känner att det är ganska enkelt att andas genom masken, men det beror nog även på att den inte sluter helt tätt. Den hamnar med andra ord någonstans mittemellan en tygmask och ett certifierat engångsskydd i täthet.

Överlag känns masken riktigt skön och det är trevligt att slippa tvätta den efter varje användning. Den går såklart att tvätta för hand om du har råkat smutsa ned den eller tycker att den känns ofräsch.

  • Material: polyester spandex
  • Tålighet, antal tvättar: endast handtvätt
  • Tvättråd: endast handtvätt
  • Filtrering: 1 lager med yta av biocid (silverklorid och titandioxid)
  • Övrigt: flexibel spandex
  • Pris: från cirka 150:-

Läs mer om ViralOff här.

The General Prepper har Sveriges lägsta priser på munskydd, oavsett om du är ute efter en enklare variant eller riktiga säkerhetsmasker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *