Test: Portwest munskydd (3 lager)

Test: Portwest munskydd (3 lager)

Nu när rekommendationerna skärps i Sverige, har Folkhälsomyndigheten börjat rekommendera användande av munskydd i kollektivtrafiken där avstånd till andra inte kan garanteras.

Oavsett vilket ställningstagande du som individ har till munskydd, är det logiskt att ett skydd mellan en smittad och en frisk minskar smittorisken. Därför har vi tagit tillfället i akt och testat några av de olika munskydden som finns på marknaden.

Först ut är ett återanvändningsbart munskydd från tillverkaren Portwest som med sina tre lager antimicrobiskt material eliminerar 99,9% av bakterier. Tack vare filtreringsmetoden, minskar den även illaluktande mikroorganismer.

Materialet känns rejält och robust och masken känns ganska stor när jag sätter den över näsa och mun. Till en början känner jag hur utandningsluften pyser upp över näsan och på sidan av kinderna. Men när jag justerar banden bakom öronen så att masken sitter lite hårdare, känns den tätare.

Under timmen då jag använder masken, känner jag en liten kliande, skavande känsla på näsan vilket gör att jag vill peta på näsan för att klia mig. Mot slutet av testperioden känns det dock av mindre och jag misstänker att känslan försvinner efter första tvätten.

  • Material: 65% Polyester, 35% Bomull
  • Tålighet, antal tvättar: max 50
  • Tvättråd: 60°C, tål torktumling
  • Filtrering: 3 lager med antimicrobisk yta
  • Övrigt: justerbara gummiband, insida av bomull
  • Pris: från cirka 65:-

The General Prepper har Sveriges lägsta priser på munskydd, oavsett om du är ute efter en enklare variant eller riktiga säkerhetsmasker.

One thought on “Test: Portwest munskydd (3 lager)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *