Test: Portwest munskydd (2 lager)

Test: Portwest munskydd (2 lager)

I den andra delen av Bready’s test av munskydd, återvänder vi till tillverkaren Portwest, vars 3-lagers munskydd vi testade förra gången.

Den här gången är det dags att utvärdera deras skydd som endast har två lager mellan omgivningen och bäraren, men som ska visa sig sitta mycket bättre och kännas tätare.

Liksom föregångaren, har även detta munskydd lager av antimicrobiskt material som eliminerar 99,9% av bakterier. Självklart spelar antalet lager stor roll när det kommer till säkerheten, men något som också är väldigt viktigt är att ansiktsmasken sitter skönt. Ett munskydd som sitter bra och är bekvämt, tenderar du att inte pilla på.

Här vinner därför den lite tunnare masken framför sin säkrare storebror. 2-lagersvarianten har nämligen en passform och mjukhet som slår tidigare testobjekt med hästlängder. Jag upplever att masken sitter som gjuten på ansiktet och känns mjuk och följsam. Om du känner att luft pyser ut genom den övre delen, finns även en metalltråd vid näsan som du kan trycka till för att sluta tätt där.

Även denna modell har justerbara öronband och kan tvättas tillsammans med övrig tvätt som inte behöver mjukmedel. För det låga pris som den här varianten har, är det en av de bästa tygmasker som jag har provat.

  • Material: Bomull
  • Tålighet, antal tvättar: max 50
  • Tvättråd: 60°C, tål torktumling
  • Filtrering: 2 lager med antimicrobisk yta
  • Övrigt: justerbara gummiband, insida av bomull
  • Pris: från cirka 39:-

The General Prepper har Sveriges lägsta priser på munskydd, oavsett om du är ute efter en enklare variant eller riktiga säkerhetsmasker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *