Test: Procamptek Fire Plugs

Test: Procamptek Fire Plugs

Sugen på ett nytt litet hjälpmedel att starta eld med? Kanske några små pillerformade tändmedel att fylla på din EDC med? Om så är fallet, har Procamptec ett paket med eldstartare för dig!

I påsen, som är återförslutningsbar, ligger 50 små eldstartare, redo att användas i vått som torrt. Tack vare att pluggarna har badat i det speciella vax som tillverkaren har tagit fram, är de vattentåliga och motstår med enkelhet både regn och händelser som involverar ofrivilliga dopp i vatten.

Vi fluffar upp en av pluggarna genom att ganska våldsamt gnida den runt sig själv och testar att tända eld med ett tändstål. Det tar bara några få försök innan tändmedlet fattar eld och sedan brinner med större omfattning.

Fire Plugs brinner i cirka fyra till fem minuter, vilket gör att vi med enkelhet får fyr på vår lägereld, även om de mindre startbitarna är lite våta.

Vi provar också att dränka tändmedlen i vatten efter att ha brutit isär dem och trots den omilda behandlingen, har vi inga större problem att få fyr på en plugg, även om vi använder tändstål. Med tändare eller tändstickor blir det såklart oerhört mycket enklare.

Kortfattat, är dessa tändmedel riktigt bra. Tack vare sin låga vikt och sparsamma formfaktor passar de alldeles utmärkt som ett komplement till tidningspapper eller fnöske i din Bug Out Bag eller EDC. Möjligheterna är oändliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *