Test: Procamptek Fat Rope Stick

Test: Procamptek Fat Rope Stick

Om du är van vid friluftsäventyr och eldskapande, känner du säkert till törved eller tjärved. Denna gåva från naturen skapas genom en sjukdom i tallträd där det blir ett slags stopp i trädets flöde av kåda. Kådan samlas koncentrerad vid en eller flera punkter och skapar under tid, riktigt lättantändligt virke.

Men för de som ännu inte har hittat eller erfarit nyttan med törved, finns ett alternativ som Procamptek har tagit fram; Fat Rope Stick. Konceptet bygger på samma teori att koncentrera lättantändligt material kring en mindre bit tändmaterial.

Pinnen med eldstartare innehåller ett tvinnat rep av bomull som är impregnerat med Procampteks vaxblandning, vilken gör att det både blir lätt att tända eld på, samtidigt som det är vattenavstötande. En vinnande kombination helt enkelt!

När vi skär av en bit av Fat Rope Stick, lägger vi omedelbart märke till hur trådarna som bildar repet är enkla att sära på. Detta möjliggör ett enklare sätt att fånga upp en gnista från ett tändstål eller en mindre låga från en tändsticka eller en tändare.

När vi väl har fått fyr på en del av repet, tar elden sig med enkelhet och omsluter snart hela biten. Lågan brinner klart och starkt, vilket innebär att det är ganska enkelt att tillföra mer material som kan växa elden starkare och större.

Sammanfattningsvis kan vi erkänna att Procamptek har skapat ett ganska bra substitut för tjärved. Det enda som krävs för att skapa grunden till värme i form av en eld, är en vass kniv och något att tända med. Resten hittar du förhoppningsvis i naturen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *