Gerber Freescape Camp Saw

Gerber Freescape Camp Saw

I en Bug Out Bag eller i ryggsäcken för friluftsliv, hamnar ofta en liten handsåg för att ta ned vildved eller kapa mindre grenar som är i vägen eller behöver bli bränsle. Handsågen är perfekt på så sätt eftersom den är liten, lätt och behändig. Om du ska kapa mycket ved, blir det dock väldigt jobbigt att använda en så pass liten såg.

Men det finns alternativ till handsågarna och Gerber har ett av dessa. Freescape Camp Saw är en hopfällbar såg som när vi vecklar ut den, är som en helt vanlig såg!

Det här verktyget väger inte mycket och får plats i ryggan enkelt. Med en längd (ihopfälld) på lite mer än 30 cm och en vikt på strax över 400 gram, är den det perfekta resesällskapet i skogen.

Väl utfälld, känns sågen stabil. Handtaget är i någon slags gummi, varför det känns helt OK att såga även om fattningen är mindre än andra såghandtag jag är van vid.

Eftersom själva ramen på sågen lutar svagt uppåt från klingans start mot handtaget, möjliggör det sågning i olika tjocklekar av virke. Själva bladet är dessutom utbytbar mot andra i samma längd.

Bladet som medföljer sågen är som skapt för kapning av vildved. Det formligen äter sig in i det torra trädet och sprutar sågspån ned på marken. Det tar inte många sekunder innan vi har kapat en nästan decimetertjock stock.

Även om sågen förmodligen klarar större tjocklekar på ved, känns det som att den är skapad för ved runt 10 cm, kanske några centimeter till. Samtidigt är den ju som sagt väldigt kompakt.

Gerber borgar för kvalitet, och den här sågen är inget undantag. Med en smart design, sin låga vikt och möjligheten att byta till andra typer av sågblad, är den ett perfekt tillskott i din Bug Out Bag!

Sågen hittar du hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *