Petromax – fuel your fire!

Petromax – fuel your fire!

Du, liksom vi, älskar förmodligen att elda och laga mat utomhus. Det finns ju inte mycket som slår känslan att tillreda värme och ett gott mål mat när vi är utelämnade åt det vi finner i naturen, eller hur?

För att göra upplevelsen ännu angenämare finns såklart hjälpmedel och tillbehör som gör livet ytterligare lite mer njutbart när du har slagit läger i skogen. Tillverkaren Petromax är sannerligen en som sätter guld på friluftstillvaron.

Med artiklar som går från den enkla eldpastan, till den stolta Loki-ugnen sätter de elden i fokus och njutning i första rummet. Vi tänkte belysa några av nyheterna som The General Prepper har för snabb leverans till ditt nästa skogsäventyr.

Petromax Pro 300

Kort och gott en grillvante som inte går av för hackor. Förutom att dessa handskar lyser upp tillvaron med sin grälla, orangea färg vilket gör dem enkla att hitta i blåbärsriset, skyddar de även dina händer mot brännskador.

Petromax Pro 300 är tillverkade av tåligt läder som skyddar dina händer mot gnistor, glöd och flammor i temperaturer upp till 300°C och kostar i princip lika mycket i kronor.

Petromax Fire Kettle

En vattenkokare av gammalt snitt, men med modern design och uppfinningsrikedom. I den här produkten har du allt du behöver för att koka vatten till kaffet eller en varm kopp te. Ställningen som du placerar kannan på, fungerar också som en liten brännare där du stoppar bränsle som naturen har välsignat dig med.

Efter några minuters matande av bränsle till den lilla elden, kan du njuta en kopp varm dryck efter önskemål. Fire Kettle finns i två olika storlekar; FK1 som rymmer en halvliter och FK2 som du kan fylla med hela 1,2 liter vatten.

Petromax Dutch Oven

Här har vi verkligen ett traditionellt tillagningskärl i gjutjärn. Dutch Oven är nämligen inget annat än en robust stekgryta som du kan laga i princip vad som helst i; bara fantasin sätter gränser!

Eftersom produkten är inbränd och klar redan från början, behövs inget annat än en fin brasa, bra ingredienser och en trevlig stund där ni i sällskapet talas vid under tiden grytan kokar klart.

Dutch Oven finns i en mängd olika storlekar; FT1 på cirka en liter, FT3 som rymmer runt 1,6 liter, FT 4,5 vilken med enkelhet håller tre och en halv liter samt besten FT6 som du kan hälla i hela fem och en halv liter ingredienser i!

Petromax Loki Camping Stove and Tent Oven

Vad vore dock alla dessa tillbehör utan en robust och rejält tilltagen värmekälla och tillika spis eller ugn?

Loki-ugnen är fantastisk då den både är en traditionell ”tältvärmare” men även tillåter dig att placera din Dutch Oven på stekytan och låta puttra i några timmar medan du förbereder resten av lägret inför kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *