Snugpak RocketPak

Snugpak RocketPak

Huvuddelen av själva ryggsäcken rymmer 40 liter, vilket känns rejält tilltaget. Det känns som ett stort svart hål som lockar mig att mata den med sågar, yxor, campingstolar och vattendunkar. Och allt får plats!

Det medföljer även två ytterligare förvaringsutrymmen à 15L som enkelt fästs på ryggsäckens sidor. Efter att ha säkrat extrabagaget med remmar, spännen och dragkedjor är 40-literssäcken snabbt konverterad till en 70-liters!

Själva locket innehåller även det förvaringsutrymmen som är frikostigt tilltagna. Det finns ett utrymme som du kommer åt utifrån och som passar bra för kniven, några handskar och kanske något annat som du behöver lätt tillgängligt. På insidan av locket finns två ytterligare fickor som kan fyllas med plåster, första förband och kanske några matpåsar.

Snugpak RocketPak sväljer en oerhörd mängd av prylar, faktiskt så att jag blir imponerad. Men mängder av småsaker har en tendens att addera till vikten samt att försvinna i svarta hål. Därför är kanske inte denna ryggsäck en optimal Bug Out Bag i ordets rätta bemärkelse då den saknar småfack. Men om du kategoriserar din utrustning och förpackar den i mindre moduler, blir det ändå smidigt att hitta och att packa.

På baksidan av ryggsäcken finns ett elastiskt nät av snören som gör att det även går att häkta på ett extra liggunderlag, kanske ett mindre tält eller varför inte ett par löparskor.

När det kommer till komforten, känns ryggsäcken väldigt skön. Även med en överfull säck, full med tunga grejer, känns det inte som att ryggen tar stryk över huvud taget.

Sidofickorna kan praktiskt nog även kopplas ihop till en egen liten ryggsäck med hjälp av bärselen Snugpak Yoke, något som gör att småfacken kanske kan användas som en Go Home Bag och sedan kunna kopplas ihop med huvudryggsäcken för att bli en ultimat Bug Out Bag?

Din nya Bug Out Bag hittar du hos The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *