Test: Eton Aqualite

Test: Eton Aqualite

Går du i tankarna att börja bygga ihop en EveryDay Carry (EDC) eller vill ha möjligheten att kombinera ljus och vatten i din ryggsäck? Då tror vi att Etons paketering som de kallar Aqualite kan vara något för dig!

Tillverkaren, som annars är välkända för sina fantastiska nöd- och vevradio, har nu satt siktet på andra portabla lösningar som inte tar emot radiosignaler. I detta fall handlar det om en multifunktionsprodukt som koncentreras kring det allra viktigaste när det kommer till överlevnad; ljus, värme och vatten.

Produkten ser ut som en liten lykta, vilket den i princip också är, men när jag skruvar bort locket på den, upptäcker jag hur smart utformad den är. Locket är nämligen en ljuskälla, vilken kan användas som en tältlykta där själva behållaren fungerar som en skön ljusspridare.

Självklart går det även att använda ljuspaketet som en ficklampa också. Den har ett flertal lägen som kan ställas in; svagt ljus, starkt ljus, blinkande, SOS samt ett pulserande dimmer-läge. Inuti ljusenheten sitter ett batteri på 2000mAh, vilket kan laddas via USB eller solcellerna som är placerade på toppen.

Bottendelen av produkten är tillverkad i silikon, vilket gör att den är mjuk och tål stötar väl. Den går också att klämma eller mosa ihop för att inte ta så stor plats i ryggsäcken. Tanken är att den här delen både ska kunna fungera som vattenkärl, förvaring samt att sprida ljuset från lyktan på ett behagligt sätt.

Inuti vattenkärlet ligger ett antal andra saker som ger mig idéer om hur en praktisk EDC kan byggas ihop. Här finns ett vattenfilter, en visselpipa, plåster, sårrengörare, en karbinhake samt ett tändstål. En perfekt start som sätter igång tankarna på vad jag verkligen behöver ha med mig dagligen.

Eton Aqualite är en perfekt början till en sund och genomtänkt EDC. Den innehåller dessutom många av de saker som du vanligtvis behöver komplettera ett färdigt EDC-kit med såsom vattenfilter, ljus, powerbank och vattenbehållare.

Det här är med andra ord en perfekt start, till ett sunt pris, för dig som vill börja att bygga ihop en alldeles egen EveryDay Carry!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *