Test: KN95 FFP2 halvmask

Test: KN95 FFP2 halvmask

Nu har tiden kommit att testa en riktigt tätslutande och ergonomisk halvmask som både skyddar dig och din omgivning. Detta är en engångsmask som räcker under ett arbetspass (max 8 timmar).

Skyddet är ihopvikt vid leverans och därför väldigt kompakt, varför det passar lika bra i fickan som i din EDC-väska att ha med dagligen.

För en vuxen person med ett normalstort ansikte, sitter den här masken riktigt, riktigt tätt. Efter några småjusteringar av gummibanden kring öronen och näsklämman, upplevs knappt något läckage på sidorna alls utan tvärtemot en i princip helt tät skyddsmask.

Med detta sagt, och i och med det faktum att enheten inte har någon utandningsventil, känns det verkligen av att den här masken filtrerar luften genom ett ordentligt lager skydd. Det är nämligen mer ansträngande att andas med den över näsa och mun än vad det är med en mask som har ventil. Självklart fungerar det bra att ta varje andetag och jag upplever ingen yrsel eller några andra ovälkomna effekter, men det är en betydande skillnad.

Dock ska vi ta i beaktande att den här masken både filtrerar inandningsluften och din utandningsluft – den skyddar med andra ord åt båda håll så att säga.

Överlag känns detta skydd oerhört tryggt att använda då det filtrerar luften bra. Det är en ansiktsmask som tack vare sin formfaktor och sin bekväma passform som verkligen rekommenderas.

Observera att detta är ett engångsskydd som ska kasseras efter användning. För att hantera skyddet korrekt i en eventuellt virussmittad miljö, ska du tvätta och sprita händerna innan och efter användning. Släng skyddet i en papperskorg eller soptunna; aldrig på marken.

  • Engångsmask: kasseras efter användning (max ett arbetspass)
  • Skyddsklass: 2 (FFP 2)
  • Övrigt: näsklämma av metall
  • Pris: cirka 50:-

The General Prepper har Sveriges lägsta priser på munskydd, oavsett om du är ute efter en enklare variant eller riktiga säkerhetsmasker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *