Test: Snugpak ResponsePak

Test: Snugpak ResponsePak

I prepping-världen finns det en hel del väskor att vurma över där en Bug Out Bag, en Go Bag och en EDC är de som förmodligen pratas mest om. I en strävan om att hitta en perfekt EDC, kom turen för oss att prova Snugpaks ResponsePak.

Den här väskan är i det största laget för dig som letar efter en liten, smidig EDC som du alltid kan ha vid din sida. Men allt handlar ju egentligen om hur din vardag ser ut. Här får du en rejäl väska vars storlek gränsar till en Go Bag eller en bilväska.

Med måtten 36 x 16 x 14 centimeter, rymmer den en hel del. Bland annat lyckas vi fylla den med ett rejält första förband, en Silky Pocketboy, en Nordic Pocketsaw samt både en mindre kniv, tändstål, tändare, kompass och en hel del annat.

Med andra ord är detta en riktig best när det kommer till förmågan att sluka nödvändiga prylar i egenskap av en EDC. Men efter en några månaders testande kan vi konstatera att ResponsePak förmodligen passar allra bäst som en bilväska eller en sjukvårdsväska.

Snugpaks lilla väska har två sidofack som är perfekta för lite mindre prylar som till exempel tändare och tändstål men stoltserar även med ett yttre fack som med enkelhet rymmer några proteinbars eller kanske ett mindre första förband.

Väskan har även ett huvudfack som är indelat i ett stort förvaringsutrymme tillsammans med ett mindre fack som delas med nätväv. Här ryms enkelt en förpackning med frystorkad mat, längre verktyg som till exempel en mindre handsåg, en ihopvikt regnponcho och några nödfiltar.

Utanpå huvudfacket finns även ett yttre fack som är lite större än sidofacken, men som är ungefär lika djupt. Här hamnar mina energikakor och lite annat som jag vill ha lätt tillhands.

Det som Responsepak briljerar i, är möjligheterna att bära den. Förutom två robusta handtag vilka gör att du kan bära den som en handväska, finns även Molle-fästpunkter baktill på väskan. Och som inte det vore nog, går det även att trolla fram ett midjebälte som gör att du kan bära väskan kring magen eller i ryggslutet (eller varför inte slängd över axeln), utan att egentligen känna av den speciellt mycket.

Snugpak Responsepak är en omedelbar favorit när det kommer till den stora EDC-väskan. Den är perfekt att ha med sig som en kompanjon i svampskogen och passar utmärkt för dig som är bekväm att ha en något större väska i handen, under magen eller på ryggen.

Väskan finns att köpa hos The General Prepper och finns i olivgrön samt svart färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *