Test: UCO Flatpack Grill & Firepit

Test: UCO Flatpack Grill & Firepit

När vi är ute i det fria, är måltiderna en klar höjdpunkt oavsett om det handlar om en rejäl köttgryta från REAL Turmat, grillad korv eller några saftiga kotletter. När det kommer till grillande ute i naturen, är det såklart smidigt med de uppställda grillplatserna som återfinns på många ställen. Men vad gör vi om längtan efter ensamhet och tystnad tar över och vi beger oss långt bort från upptrampade stigar och samtidigt vill unna oss lyxen av en grillad stek?

Självklart går det ju att gräva fram en eldgrop eller grilla på bushcraftade grillgaller. Men det är ju samtidigt ett stort nöje att bara kunna slänga på steken på ett galler, luta sig tillbaka med en öl eller någon annan dryck och andas in de ljuvliga dofterna av mat på en grill. Utan att hålla själv i ett galler eller ständigt övervaka en provisorisk lösning så att den inte trillar ihop.

UCO Flatpack Grill & Firepit är svaret på dina lyxutflykter till vildmarken. Grillen väger mindre än 1,5 kilo och får med enkelhet plats i en lite större ryggsäck då den i ihopfällt skick endast tar upp 34 X 25 X 2 centimeter i packyta. Trots det lilla formatet, erbjuder den ändå en grillyta om 25 x 33 cm som med enkelhet sväljer två fullstora stekbitar tillsammans med lite lök och annat smakligt.

Att sätta ihop grillen är extremt enkelt. Även om jag aldrig monterat den tidigare, fixar jag biffen på under en halv minut. Det är bara att fälla upp själva grillen, vika ut de två benstommarna och placera den på en någorlunda plan yta. Sedan kan du antingen tända elden i själva grillen eller flytta över redan färdig kol från en brasa som du gjort vid sidan av.

När elden har lugnat ned sig (eller efter du har flyttat över kolen), monterar du själva grillgallret på grillen. Här rekommenderar vi att du använder ordentliga grillvantar eller använder en pinne för att sära på sidopanelerna eftersom de buktar lite grann in mot eldstaden.

Fördelen med att ha en grill som, så att säga, står på egna ben är att det är enklare att starta en eld under kalla, snöiga turer. Eftersom virket och tändmaterialen är en bra bit över den kalla marken, brinner elden bättre och enklare. Du riskerar dessutom inte att bränna eller smutsa ned mossa på samma sätt som om du eldar fritt på marken.

Vi har nu använt UCO Flatpack vid alla våra utflykter då vi har haft för avsikt att grilla. Faktum är att den även har hängt med av misstag flera gånger för att den är så liten och väger så lite. Vid varje tillfälle av utomhusgrillning, har den levererat fullt ut, både när det gäller komfort i ryggan, grillyta och enkelhet att använda. Om du är på jakt efter en kompakt men kompetent vildmarksgrill, tror jag att denna kan vara det perfekta tillbehöret på familjeutflykten till vildmarken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *