Test: UVEX Filtrerande halvmask FFP3

Test: UVEX Filtrerande halvmask FFP3

När det kommer till FFP-klassade munskydd eller ansiktsmasker, är det viktigt att masken sitter ordentligt tätt mot ditt ansikte. Beroende på hur ditt ansikte är utformat, kan det vara mer eller mindre att finna en mask som sitter perfekt.

Vi har därför utvärderat UVEX halvmask som är mer anpassad för individer med något mindre ansikte.

Personligen har jag ett mellanstort, skäggigt ansikte och upplever att den sitter ganska bra utan att jag justerar den med de fyra resårbanden. Dock sluter den inte tätt ordentligt.

När jag justerar och drar åt remmarna, sluter masken däremot väldigt tätt runt näsa, mun och haka. Till skillnad från andra masker, upplever jag att ansiktet faktiskt omsluts totalt. Eftersom skyddet är framtaget för lite mindre format, känns det väldigt påtagligt.

Ventilen som transporterar utandningsluften är väldigt effektiv och gör att motståndet i utandningen i princip känns obefintligt. En annan fördel är den mjuka tätningskanten på insidan av masken som gör att beröringsområdet inte upplevs lika strävt.

Efter en timmes arbete med masken, kan jag konstatera att den sitter riktigt bra och att den effektivt filtrerar bort precis all lukt som finns runt omkring mig. Jag har inte upplevt vare sig syrehunger eller någon svårighet att andas som vanligt. Men oavsett hur bra en mask sitter, är det dock riktigt skönt att ta av sig den och andas ofiltrerad luft igen.

  • Engångsmask: kasseras efter användning (max ett arbetspass)
  • Skyddsklass: 3 (EN 149:2001 + A1:2009 klass FFP 3)
  • Övrigt: justerbara gummiband, näsklämma av metall, gummitätning
  • Pris: från cirka 130:-

The General Prepper har Sveriges lägsta priser på munskydd, oavsett om du är ute efter en enklare variant eller riktiga säkerhetsmasker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *